vrijdag 28 februari 2014

Kansarmoedespel First



Dinsdag 11 maart zijn de leerlingen van het tweede technisch het kansarmoedespel gaan spelen in de chirolokalen in Stabroek. Donderdag 13 maart waren de leerlingen van het tweede beroeps aan de beurt. Tijdens het spel worden de leerlingen ingedeeld in gezinnen en moeten ze proberen uit de armoede te geraken of ervoor zorgen dat hun situatie niet slechter wordt.





 Ook dit jaar hebben de leerlingen dit met veel enthousiasme gespeeld. Elke maand werd er druk gesolliciteerd bij de VDAB en had het OCMW vele dossiers te verwerken. Sommige leerlingen namen hun rol heel serieus en vonden het als ouder heel belangrijk dat hun kind naar school ging. Deze werden dan aan de "schoolpoort" afgezet en er werd van op afstand gecontroleerd of ze wel goed hun best deden. Jammer genoeg sloeg in sommige gezinnen af en toe het noodlot toe en werden ze geconfronteerd met onvoorziene uitgaven. Deze werden meteen aan de bank verrekend en zorgden ervoor dat die gezinnen soms nog verder in de schulden kwamen. 



Ook in het spel was er de mogelijkheid om op een 'illegale' manier geld te verdienen. Een van de leerlingen was de zwartwerkgever en gaf poetsopdrachten aan mensen die een extra centje wilden verdienen. Gelukkig liep meneer De Puyt ook nog rond om te zorgen dat er zoveel mogelijk 'legaal' werd gewerkt. Als politieagent zorgde hij ervoor dat de gezinnen altijd bij hem terecht konden, maar hij berispte de zwartwerkers zonder pardon.
De bedoeling van het spel was de leerlingen bewust maken van de problematiek rond armoede en hen kennis te laten maken met de mogelijke oplossingen.



 
 
Floris Van Gool

10 opmerkingen: